Què hem fet?

Amazics: una diàspora forçada (2019-2020)

El sud-est del Marroc, de majoria amaziga, és un dels principals focus de migració marroquina cap a Catalunya, malgrat ser una zona rica en recursos naturals. Documental i reportatges escrits.

CEHDA: Lluitant pel dret a migrar (2019)

Material audiovisual per a l'associació CEHDA, formada per persones ghaneses amb l’objectiu de millorar les oportunitats de les persones migrades a Catalunya, així com la creació de vincles interculturals que ajudin a trencar estereotips i promoguin una societat mes humana.

La violència després de la violència (2019)

Resultats de la recerca elaborada sobre la resposta social, institucional, mediàtica i judicial que reben les supervivents d’agressió sexual.

Cicle de cinema i drets humans per a instituts (2019)

Cinc sessions adreçades a joves de 14 a 18 anys sobre la violència masclista, l'orientació sexual i identitat de gènere, el racisme, i la pobresa i desigualtats al món.

Programa refugi universitats catalanes (2018-2019)

Programa impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per donar l'oportunitat a estudiants refugiats de continuar els seus estudis universitaris -trencats per la guerra- a universitats catalanes.

Teixint fils d'emocions (2019)

Documental realitzat per a l'Escola Cultura de Pau de la UAB sobre un projecte dut a terme a l'Escola Ciutat Comtal, del barri de Vallbona de Barcelona, per a construir una comunitat educativa de pau. La resolució de conflictes, les relacions empàtiques i l'escolta activa doten al professorat i l'alumnat d'eines per a establir un clima de convivència saludable i enriquidor.

Documental "L'escriptor d'un país sense llibreries" (2018-2019)

Documental i campanya de sensibilització al voltant de la situació de Guinea Equatorial i del passat colonial català a través de l'escriptor Juan Tomás Ávila Laurel, refugiat a Sant Cugat del Vallès.

La Veïnal, xarxa per a una televisió comunitària (2018-2020)

Una televisió comunitària i participativa per la ciutat de Barcelona impulsada per col·lectius de vídeo participatiu per donar resposta a una necessitat col·lectiva d’articulació d’una veu pròpia dels veïns i veïnes de la ciutat.

Mòbil o immòbil? (2017-2018)

El curtmetratge és una adaptació de l'obra de teatre de creació col.lectiva realitzada pels alumnes de l'institut Ausiàs March i ImpactaT al Taller de Teatre Social del curs 2017-2018, i que va ser representada en l'edició del 2018 del Deslimita'm, organitzada també per la Fundació la Roda.

APS La febre de l'or (2018-2019)

Col·laboració amb el projecte d'aprenentatge i servei (APS) adreçat a joves de secundària per treballar sobre sobre medi ambient, salut global i consum responsable.

Cicle de Cinema i Drets Humans per a instituts (2018)

Cinc sessions educatives a través de l’audiovisual sobre els drets humans dels ciutadans i estan adreçades a joves d’entre 14 a 18 anys. Es tracten quatre temes diferents que estan relacionats amb la memòria democràtica, pau i drets humans.

El planeta dels contes (2018-2020)

Treballem amb la Fundació la Roda en aquest projecte que té com a objectius: compartir amb els més menuts moments màgics, connectar amb la cultura local i d'arreu del món i fomentar la lectura. I sobretot, treballar valors mediambientals, de gènere, interculturals o de consum responsable, entre d'altres. Realitzem i editem els vídeos dels contes de companyies com: Animamundi, Tanaka Teatre, Patawa, Pengim Penjam, L'Estenedor Teatre, Fes-t'ho com vulguis, Rosa Fité, Maria Navarrete i Fa, Naip Titelles, Alma i la mar de contes, Engruna Teatre, La Guilla Teatre, Vivim del cuentu, El Somni del drac, Rocamora Teatre, Fefe i Cia, Grup Bufanúvols, Toni Ortiz& Lluís Pinyot i Pentina el gat.

Deslimita'm (2015-2020)

Trobada de teatre social realitzat per joves, iniciativa de l'Associació Impactat i la Fundació la Roda. Fora de Quadre elabora el vídeo que es projecta el dia de la mostra Deslimita'm, on es segueixen les passes d'aquests joves.

Tallers de vídeo participatiu sobre el documental (2012-2020)

La realització de documentals participatius permet analitzar el món que ens envolta i implicar-nos-hi. El procés de creació d’un documental porta implícites moltes qualitats que el fan ideal per a treballar diversos aspectes. Entre d’altres, serveix per a reflexionar sobre un tema concret, per a dinamitzar grups plurals i heterogenis o per a aprendre un llenguatge que cada vegada té més preponderància, l’audiovisual. Realitzem els tallers d'instituts els projectes de Mosaic de colors i Comunica't de La Fundació la Roda.

Convivència de cultures a Ciutat Vella  (2018) Amb la Fundació Comtal i Palau Alòs (Ciutat Vella). Sóc de Canyelles (2018). Amb CFA Canyelles i AAVV Canyelles. Street Art Verdum (2017). Amb Centre Obert Pare Manel i Pla Comunitari de Verdum. El misteri del vent (2016). Amb CAE La Llar del Vent (Sabadell). Tiretades, salut de colors (2015). Amb l'Associació Marabal i el Centre Hospitalari de Can Ruti. Els garrofers de Sant boi, una crònica jove (2015). Amb l'espai Minicoope i els Garrofers de Sant Boi de Llobregat. Temps de joves (2014). Amb La Rotllana i la Fundació Roca i Pi (Badalona). Pintant 50 anys de barri a ulls d'infants i joves (2014). Amb el Centre Juvenil Satèl·lit (Montornès del Vallès). El món en un plat (2013). Amb l'Esplai El Tricicle i Solidança (Sant Joan Despí). Mosaic de colors (2012). Amb el Casal Infantil i Juvenil de Can Tusell (Terrassa)


Camí a la cooperativa (documental) i sèrie de vídeos (2017)

Alternativas Económicas ha portat la línia de presència en mitjans d'aracoop durant el 2017. Fora de Quadre ha estat l'encarregada de la part audiovisual, que incloïa 15 vídeos curts i un documental, "Camí a la cooperativa", sobre experiències de transformació en cooperativa. Els vídeos s'engloben en tres temes: "una altra manera de consumir", "una altra manera de produir" i "una altra manera de gestionar".

Cicle de Cinema i Drets Humans per a instituts (2017)

Sis sessions educatives a través de l’audiovisual sobre els drets humans dels ciutadans i estan adreçades a joves d’entre 14 a 18 anys. Es tracten sis temes diferents que estan relacionats amb la memòria democràtica, pau i drets humans.

Princesa 49 (2017)

L’edifici del carrer Princesa 49, al centre de la ciutat de Barcelona, estava buit. No l'ha comprat un fons d'inversió. No esdevindrà ni un hotel ni un bloc de pisos per a turistes. Hem gravat el procés de transformació de l'edifici i de participació de les usuàries en aquesta experiència de Model de Cessió d'Ús de la cooperativa Sostre Cívic. El resultat són dos peces documentals: "Princesa 49: context" i "Princesa 49: participació".

Camps de treball, una experiència de vida (2017)

Una immersió durant als camps de treball del Casal dels Infants del Raval en forma de documental on els seus protagonistes reconeixen fer un aprenentatge de vida intens i transformador.

Women Wage Peace (2017)

Vídeo sobre la Marxa de les Dones per la Pau a Israel i Palestina.

Tu silencio es complicidad (2016)

8 joves de Montornès del Vallès, amb el suport de l'equip del Centre Juvenil Satèl·lit i la Fundació La Roda, canten contra la violència masclista en una cançó construïda a set veus, la del MC,s, el Haison, l'Stayne, el Febul, el Kovitch, el Kike i el Nasty Boy, amb la base musical del DJ Buba.

Cicle de Cinema, Memòria, Pau i Drets Humans (2016)

Cicle adreçat a escoles i instituts, organitzat pels Serveis Educatius de la Filmoteca de Catalunya i els departaments d'Ensenyament i de Relacions Institucionals i Transparència.

 Històries de veïnat (2016)

Iniciativa del Pla Comunitari del Verdum de Barcelona per vincular un grup de gent gran i un grup de joves del barri del Verdum, amb el teatre com a punt de trobada. Fora de Quadre enregistra la peça teatral resultat final de tot el procés.

“Tchindas”, sensiblització en identitats de gènere (2015-2016)

Campanya de sensibilització sobre les diferents identitats de gènere que existeixen a partir del llargmetratge documental "Tchindas", que mostra una de les comunitats de noies trans més apoderades de l’Àfrica. Un exemple de tolerància que ens arriba des del sud i del qual en podem aprendre.

Mostra d’entitats dels Països catalans (2012-2015)

Ens ocupem del vídeo de la mostra de l'11 de setembre l’any 2012, 2013, 2014 i 2015.

Veus d’infants en temps de crisi (2014)

Petit documental amb testimonis de noies i nois del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet que parlen sobre els drets de la infància a Catalunya en la situació de crisi econòmica del moment.

Recordant l’Alfons Banda (2014)

Vídeo en record de l'Alfons Banda (1944-2014), que inclou el testimoni de diverses persones vinculades a FundiPau, a l'ICIP, a organitzacions del moviment per la pau i familiars de l'Alfons, recorden el seu tarannà, la seva vida, la seva tasca per la pau i la seva obra.

Rodant el districte II, taller de vídeo participatiu (2014)

Documental participatiu de 30 minuts realitzat pels alumnes de l’institut Margarida Xirgu de l’Hospitalet de Llobregat en el taller de vídeo participatiu realitzat amb la col·laboració del Taller de Rima en l'elaboració de la banda sonora. Amb el suport de l’Escola de Música – Centre de les Arts de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Projecte pilot Goteo sobre el càncer de pulmó (2014)

Realització del vídeo “Nous enfocs en la lluita contra el càncer de pulmó”, realitzat per fer una campanya de crowdfunding a Goteo. L’estudi es realitza des de la Universitat de Barcelona i l’Hospital Clínic.

Intercanvi juvenil Comunicació no violenta (2014)

Vuit joves de la Fundació Germina de Sant Coloma viuen el seu primer intercanvi juvenil amb 8 joves lituans i 8 joves francesos. Els i les joves van tenir l’oportunitat de compartir sessions formatives, tallers, videofòrums, debats i activitats a l’aire lliure que els van permetre aprofundir en temes com la resolució de conflictes o el paper individual en la cerca de solucions negociades.

>

Intercanvi juvenil Media and conflict (2013)

Entre 6 joves catalans, 6 portuguesos, 6 francesos i 6 rumanesos d’entre 15 a 18 anys. Durant l’Intercanvi vam parlar del paper dels mitjans de comunicació en un conflicte.

Films socials per canviar el món (2013)

Intercanvi juvenil entre 8 joves catalans, 8 joves moldaus i 8 joves italians d’edats compreses entre 18 i 25 anys. L'objectiu? Que joves interessats en el món del cinema social i el documental ampliïn coneixements sobre aquests temes i puguin compartir les seves experiències i els seus punts de vista.

Zona Reyna, l’educació a mans del poble (2013)

Reportatge sobre el treball que realitza Educació Sense Fronteres a la zona Reyna (en el departament de Quiché, a la regió nord-occidental de Guatemala) amb un programa educatiu destinat a formar docents per atendre les necessitats de la població infantil i juvenil i facilitar-los una educació bilingüe (en castellà i en llengua maya) adaptada al seu context soci-cultural

Mediadors/es juvenils (2012)

Intercanvi juvenil entre 10 joves de Sant Roc (Badalona) i 10 joves de Dudley (Anglaterra). L’objectiu de l’intercanvi és del d’oferir eines per tal que els i les adolescents puguin ser agents de canvi en el seu entorn més proper.

Perdre el fil (2012)

El documental mostra les condicions de treball dels treballadors/treballadores en fàbriques que produeixen roba de treball per a les empreses proveïdores dels poders públics i vol promoure un enfocament més coherent per al desenvolupament tenint en compte la relació entre el desenvolupament i el comerç just, l’aplicació de dels drets humans, la dimensió social de la globalització i el treball decent.

Ziztadak/Tábanos (2012) (2012)

Documental que recull l'amalgama d'accions no-violentes, desobedients, pacífiques, imaginatives de la lluita activista a Euskal Herria.

Made in Morocco (2011)

Les quatre protagonistes d'aquestes càpsules documentals ens relaten la seva realitat, una situació laboral molt precària, molt injusta. Una situació que palesa les injustes relacions entre els països del Nord i els del Sud. La roba low cost té un preu.

Després de la pau (2011-2012)

Sèrie de documentals sobre Bòsnia, Líban, Rwanda i Guatemala.

Daadab (2011)

Documental sobre el camp de refugiats de quasi 300.000 habitants a Kènia.

Vinyetes per a una història negra (2010)

Documental històric de 53 minuts de durada que vol reivindicar i reconèixer la feina de dibuixants i humoristes de l’escola Bruguera que van reflexar la societat catalana de la postguerra, franquisme i tardofranquisme.

Cicle de Cinema i Drets Humans a Lleida (2004-2010)

Cicle obert a tot el públic i gratuït. Amb el passi d’un documental, ponència i debat.

    

Quan vaig arribar (2009-2010)

Documental que explica l'experiència vital del viatge d'en Filiberto i l'Alejandra cap a una societat desconeguda i els punts en comú que comparteixen els protagonistes de les dues onades migratòries que han modificat la fisonomia de la ciutat de Barcelona.

Tallers de relacions igualitàries (2009)

Hem produït tres càpsules audiovisuals sobre els tallers de relacions igualitàries entre nois i noies que duu a terme l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD)

Tallers de pau (2006)

Càpsules audiovisuals sobre els tallers de la Fundació per la Pau a instituts.

“Un espai Fora de Quadre” a Ràdio Molins de Rei (2003-2005)

Secció setmanal monogràfica sobre temes de caire social i contenia seccions com “el conte d’arreu del món” o “l’apunt de comerç just”.

Diari de la Pau (2003)

Primer projecte de l'associació. La publicació va tenir difusió als quioscos de tot Catalunya.