Temàtiques: Gènere

La violència després de la violència

Resultats de la recerca elaborada sobre la resposta social, institucional, mediàtica i judicial que reben les supervivents d’agressió sexual.

La violència sexual és una realitat que pateixen moltes dones a Catalunya, a la resta de l'Estat espanyol i a tot el món en el seu dia a dia. L'any 2018, les agressions sexuals van ser el delicte que més va augmentar en el conjunt de l'Estat espanyol -concretament un 22,7% respecte de l'any anterior. El Ministeri de l'Interior va registrar 1.702 delictes d'aquest tipus, el que suposa més de quatre denúncies per abusos, agressions o violacions al dia. Aquestes xifres alarmants mostren la xacra social i l'amenaça latent que suposen les agressions sexuals a la vida diària de les dones, malgrat que darrerament l'auge de partits d'ultradreta advoquen per minimitzar els recursos públics que es destinen a combatre la violència contra les dones, negant fins i tot que aquesta violència realment existeixi.

Aquest projecte planteja impulsar una recerca extensa i innovadora sobre la revictimització i l'estigmatització que viuen les dones que han patit una agressió sexual, ja sigui a nivell social, mediàtic, judicial o institucional. L'inici del projecte s'ha desenvolupat durant el 2019, amb la creació d'un vídeo curt de difusió sobre la problemàtica i la publicació dels resultats de la recerca. Durant el 2020, donant continuïtat al projecte, estem realitzant un documental, la qual cosa permetrà que obtingui un major impacte i sensibilització entre la societat.

Podeu trobar el resultat de la recerca aquí:

Article resultats projecte agressions sexuals -ForadeQuadre-desembre2019.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i ha comptat amb la col·laboració de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere.