Memòria / Amb qui treballem

Cicle de Cinema i Drets Humans per a INS (2018)

El projecte de Cinema i Drets Humans planteja sis sessions educatives a través de l’audiovisual sobre els drets humans dels ciutadans i estan adreçades a joves d’entre 14 a 18 anys. Es tracten quatre temes diferents que estan relacionats amb la memòria democràtica, pau i drets humans.

Tallers de vídeo participatiu: El documental, una eina socioeducativa (2012-2018)

La realització de documentals participatius permet analitzar el món que ens envolta i implicar-nos-hi. El procés de creació d’un documental porta implícites moltes qualitats que el fan ideal per a treballar diversos aspectes. Entre d’altres, serveix per a reflexionar sobre un tema concret, per a dinamitzar grups plurals i heterogenis o per a aprendre un llenguatge que cada vegada té més preponderància, l’audiovisual.

 

Camí a la cooperativa (documental) i sèrie de vídeos sobre economia social (2017)

Alternativas Económicas ha portat la línia de presència en mitjans d'aracoop durant el 2017. Fora de Quadre ha estat l'encarregada de la part audiovisual, que incloïa 15 vídeos curts i un documental, "Camí a la cooperativa", sobre experiències de transformació en cooperativa. Els vídeos s'engloben en tres temes: "una altra manera de consumir", "una altra manera de produir" i "una altra manera de gestionar".

Cicle de Cinema i Drets Humans per a INS (2017)

El projecte de Cinema i Drets Humans planteja sis sessions educatives a través de l’audiovisual sobre els drets humans dels ciutadans i estan adreçades a joves d’entre 14 a 18 anys. Es tractaran sis temes diferents que estan relacionats amb la memòria democràtica, pau i drets humans.

                                     

Princesa 49 (2017)

L’edifici del carrer Princesa 49, al centre de la ciutat de Barcelona, estava buit. No l'ha comprat un fons d'inversió. No esdevindrà ni un hotel ni un bloc de pisos per a turistes. Hem gravat el procés de transformació de l'edifici i de participació de les usuàries en aquesta experiència de Model de Cessió d'Ús de la cooperativa Sostre Cívic. El resultat són dos peces documentals: "Princesa 49: context" i "Princesa 49: participació".

Camps de treball, una experiència de vida (2017)

Una immersió durant l'estiu del 2017 en els Camps de Treball que organitza el Casal dels Infants del Raval, omple el contingut d'aquest documental on els seus protagonistes reconeixen fer un aprenentatge de vida intens i transformador

Women Wage Peace (2017)

Vídeo sobre la Marxa de les Dones per la Pau a Israel i Palestina.

Deslimita'm (2017)

Deslimita'm és una trobada de teatre social realitzat per joves, iniciativa de l'Associació Impactat i la Fundació la Roda. Fora de Quadre elabora el vídeo que es projecta el dia de la mostra Dislimita'm, on es segueixen les pases d'aquests joves.

Cicle de Cinema, Memòria, Pau i Drets Humans (2016)

Cicle de cinema adreçat a escoles i instituts, organitzat pels Serveis Educatius de la Filmoteca de Catalunya i els departaments d'Ensenyament i de Relacions Institucionals i Transparència.

                                     

Històries de veïnat (2016)

Iniciativa del Pla Comunitari del Verdum per vincular un grup de gent gran i un grup de joves del barri del Verdum, amb el teatre com a punt de trobada. Fora de Quadre ha enregistrat la peça teatral resultat final de tot el procés.

“Tchindas” Sensiblització a joves sobre les identitats de gènere i l’Àfrica (2015-2016)

Hem creat una campanya de sensibilització sobre les diferents identitats de gènere que existeixen a partir del llargmetratge documental "Tchindas", que mostra una de les comunitats de noies trans més apoderades de l’Àfrica. Un exemple de tolerància que ens arriba des del sud i del qual en podem aprendre.

Mostra d’Entitats dels Països catalans (2012-2015)

Fora de Quadre ha gravat el vídeo de la Mostra de l'11 de setembre l’any 2012, 2013, 2014 i 2015.

Veus d’infants en temps de crisi (2014)

Petit documental amb testimonis de noies i nois del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet que parlen sobre els drets de la infància a Catalunya en la situació de crisi econòmica del moment.

Recordant l’Alfons Banda (2014)

En aquest vídeo en record de l'Alfons Banda (1944-2014) diverses persones vinculades a FundiPau, a l'ICIP, a organitzacions del moviment per la pau i familiars de l'Alfons, recorden el seu tarannà, la seva vida, la seva tasca per la pau i la seva obra.

Projecte pilot Goteo sobre el càncer de pulmó (2014)

Des de Fora de Quadre hem col.laborat amb la realització del vídeo “Nous enfocs en la lluita contra el càncer de pulmó”, realitzat per fer una campanya de crowdfunding a Goteo. L’estudi es realitza des de la Universitat de Barcelona i l’Hospital Clínic.

Intercanvi juvenil Comunicació no violenta (2014)

Vuit joves provinents de la Fundació Germina de Sant Coloma (www.germina.org), han viscut el seu primer intercanvi juvenil amb 8 joves lituans i 8 joves francesos.

Els i les joves van tenir l’oportunitat de compartir sessions formatives, tallers, videofòrums, debats i activitats a l’aire lliure que els van permetre aprofundir en temes com la resolució de conflictes o el paper individual en la cerca de solucions negociades.

L’experiència s’emmarca dins el programa Erasmus +, un programa que, entre altres, fomenta la mobilitat dels joves dins dels països europeus.

Intercanvi juvenil Media and conflict (2013)

L’intercanvi juvenil ‘Media and Conflict’ que vam dur a terme al juliol de 2013 es va realitzar entre 6 joves catalans, 6 portuguesos, 6 francesos i 6 rumanesos d’entre 15 a 18 anys. Durant l’Intercanvi vam parlar del paper dels mitjans de comunicació en un conflicte.

Films socials per canviar el món (2013)

Intercanvi juvenil entre 8 joves catalans, 8 joves moldaus i 8 joves italians d’edats compreses entre 18 i 25 anys.

L’intercanvi té l’objectiu de que joves ja interessats en el món del cinema social i el documental ampliïn coneixements sobre aquests temes i puguin compartir les seves experiències i els seus punts de vista.

Zona Reyna, l’educació a mans del poble (2013)

Fora de Quadre va filmar un reportatge sobre el treball que realitza Educació Sense Fronteres a la zona Reyna (en el departament de Quiché, a la regió nord-occidental de Guatemala) amb un programa educatiu destinat a formar docents per atendre les necessitats de la població infantil i juvenil i facilitar-los una educació bilingüe (en castellà i en llengua maya) adaptada al seu context soci-cultural

Mediadors/es juvenils (2012)

Intercanvi juvenil entre 10 joves de Sant Roc (Badalona) i 10 joves de Dudley (Anglaterra).

L’objectiu de l’intercanvi ha estat el d’oferir eines per tal que els i les adolescents puguin ser agents de canvi en el seu entorn més proper. El projecte constava de diferents tallers, jocs, formacions i debats que reflexionaven al voltant del paper dels joves com a agents de canvi social.

Després de la pau (2011-2012)

Sèrie de documentals sobre Bòsnia, Líban, Rwanda i Guatemala

Perdre el fil (2012)

El documental mostra les condicions de treball dels treballadors/treballadores en fàbriques que produeixen roba de treball per a les empreses proveïdores dels poders públics i vol promoure un enfocament més coherent per al desenvolupament tenint en compte la relació entre el desenvolupament i el comerç just, l’aplicació de dels drets humans, la dimensió social de la globalització i el treball decent.

Ziztadak/Tábanos (2012)

Documental que recull l'amalgama d'accions noviolentes, desobedients, pacífiques, imaginatives de la lluita activista noviolenta a Euskal Herria.

Made in Morocco (2011)

Les 4 protagonistes d'aquestes càpsules documentals ens relaten la seva realitat, una situació laboral molt precària, molt injusta. Una situació que palesa les injustes relacions entre els països del Nord i els del Sud. La roba low cost té un preu.

 

Daadab (2011)

Documental sobre el camp de refugiats de quasi 300.000 habitants a Kènia.

Vinyetes per a una història negra (2010)

Documental històric de 53 minuts de durada que vol reivindicar i reconèixer la feina de dibuixants i humoristes de l’escola Bruguera que van reflexar la societat catalana de la postguerra, franquisme i tardofranquisme.

Cicle de Cinema i Drets Humans a Lleida (2004-2010)

Cicle obert a tot el públic i gratuït. Consta de diverses sessions, cadascuna de les quals inclou el passi d’un documental, una ponència i un debat.

Quan vaig arribar (2009-2010)

Documental que explica l'experiència vital del viatge d'en Filiberto i l'Alejandra cap a una societat desconeguda i els punts en comú que comparteixen els protagonistes de les dues onades migratòries que han modificat la fisonomia de la ciutat de Barcelona.

Tallers de relacions igualitàries (2009)

Hem produït tres càpsules audiovisuals sobre els tallers de relacions igualitàries entre nois i noies que duu a terme l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD)

Tallers de pau (2006)

Càpsules audiovisuals sobre els tallers de la Fundació per la Pau a instituts.

Diari de la Pau (2003)

Primer projecte de l'associació. La publicació va tenir difusió als quioscos de tot Catalunya.