Una altra manera de consumir

Recull de tres experiències d'economia social que posen de manifest que una altra manera de consumir és possible, i que els usuaris podem contribuir a la contrucció d'un model socioeconòmic més democràtic amb el nostre patró de comportament a l'hora de consumir del dia a dia.

Les tres experiències es poden visionar de manera individual:

mésOPCIONS és una cooperativa integral que promou el consum responsable i la transformació del model socioeconòmic incorporant elements com la demòcràcia, polítiques de gènere o polítiques mediambiental en el si de les propostes empresarials.

El Brot és una cooperativa de consumidors que aposta pel producte de proximitat, cuidant l'entorn i les persones que en formen part, vetllant per la qualitat del producte i el preu just per al productor, i participant activament d’un moviment social transformador i solidari.

La Comunitat Minera Olesana és una societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme i per inquietuds sanitàries, al valorar que l’aigua era font de malalties, quan aquesta era extreta dels pous casolans en èpoques de sequera. L’objectiu era poder disposar d’aigua corrent a les cases i amb garanties de salubritat pel consum.