Temàtiques: Educació i cultura

Intercanvis juvenils

Des de Fora de Quadre hem fet una sèrie d’intercanvis juvenils al voltant cadascú d’una temàtica específica però sempre basats en la informació, el coneixement, la participació, l’esperit crític, i el treball en equip. L’etapa de la joventut és l’etapa de canvi per excel.lència. És fonamental que en aquesta etapa es generi la base per a una actitud crítica davant la vida.

Joves I Comunicació No Violenta

Vuit joves provinents de la Fundació Germina de Sant Coloma (www.germina.org), han viscut el seu primer intercanvi juvenil amb 8 joves lituans i 8 joves francesos.

L’experiència consistia en una setmana de convivència entre joves culturalment molt diferents, per a parlar i compartir experiències al voltant de l’ús de la Comunicació No Violenta.

L’intercanvi es va realitzar al setembre de 2014 al Refugi de Sant Quirze de Besora.

Els i les joves van tenir l’oportunitat de compartir sessions formatives, tallers, videofòrums, debats i activitats a l’aire lliure que els van permetre aprofundir en temes com la resolució de conflictes o el paper individual en la cerca de solucions negociades.

L’experiència s’emmarca dins el programa Erasmus +, un programa que, entre altres, fomenta la mobilitat dels joves dins dels països europeus.

Podeu veure el petit vídeo del resultat de la formació i l’experiència d’intercanvi, realitzat pels mateixos nois i noies:

Media And Conflict

L’intercanvi juvenil ‘Media and Conflict’ que vam dur a terme al juliol de 2013 es va realitzar entre 6 joves catalans, 6 portuguesos, 6 francesos i 6 rumanesos d’entre 15 a 18 anys. Durant l’Intercanvi vam parlar del paper dels mitjans de comunicació en un conflicte.

Pel·lícules Socials I Documentals Per Canviar El Món

Intercanvi juvenil entre 8 joves catalans, 8 joves moldaus i 8 joves italians d’edats compreses entre 18 i 25 anys.

L’intercanvi té l’objectiu de que joves ja interessats en el món del cinema social i el documental ampliïn coneixements sobre aquests temes i puguin compartir les seves experiències i els seus punts de vista.

En els films vam debatre temes com els prejudicis, l’exclusió social, la pobresa, la búsqueda de solucions creatives a determinats conflictes, el diàleg com a base de qualsevol relació, la participació com a forma de canviar les coses, etc. Volem activar una actitud crítica tan pel que fa al cinema, el documental o qualsevol producte audiovisual, com per afrontar els problemes del dia a dia.

Realitzat en col·laboració amb Human Rights Youth Organisation (Itàlia) i TENDO (Moldàvia) Projecte finançat pel programa de la UE “Joventut en Acció” i BCN Intercanvis Juvenils

Mediador/es Juvenils

Intercanvi juvenil entre 10 joves de Sant Roc (Badalona) i 10 joves de Dudley (Anglaterra).

L’objectiu de l’intercanvi ha estat el d’oferir eines per tal que els i les adolescents puguin ser agents de canvi en el seu entorn més proper. El projecte constava de diferents tallers, jocs, formacions i debats que reflexionaven al voltant del paper dels joves com a agents de canvi social.

Projecte realitzat en col·laboració amb High Oak Youth Group.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al finançament del programa de la Unió Europea Joventut en Acció.

Aquest projecte ha estat qualificat com a projecte de qualitat i bones pràctiques per la Agencia Nacional Española para el Programa Juventud en Acción (Instituto de la Juventud — INJUVE)

Per a tots quatre intercanvis vam estar tots allotjats a la casa de colònies El Solà, a Sant Quirze de Besora: http://www.elsola.org