Made in Morocco

Les 4 protagonistes, dos d’elles sota l’anonimat per por a perdre la feina, ens relaten la seva realitat, una situació laboral molt precària, molt injusta. En definitiva, una situació que palesa les injustes relacions entre els països del Nord i els del Sud. La roba low cost té un preu.

La Najat, la Salma, l’Aziza i la Fatna viuen a Tànger (Marroc) i treballen al sector del tèxtil. Les condicions de treball en aquest àmbit són dures. En la majoria dels casos, les hores extres són el pa de cada dia, les baixes justificades no es cobren i la sindicació està penalitzada. El sou en el sector de la costura el marca l’estat.

Les càpsules “Treballadores que cusen la nostra roba“, que formen part de la sèrie “Made in Morocco” són 4 càpsules audiovisuals subtitulades a 5 idiomes (català, castellà, anglès, francés i alemany) i realitzades l'any 2011.

TESTIMONI DE LA NAJAT

 

TESTIMONI DE L’AZIZA

 

TESTIMONI DE LA FATNA

 

TESTIMONI DE LA SALMA

 

Aquestes càpsules audiovisuals formen part del treball que fa SETEM-Catalunya al Marroc, en el marc de la campanya “Roba Neta” i està finançat per la UE.