Mostra d’entitats dels Països Catalans

La Mostra d’Entitats dels Països Catalans que es duu a terme cada 11 de setembre, palesa la vitalitat i l’alt nivell organitzatiu de les entitats que hi formen part. La Mostra està organitzada pel col.lectiu “Gent de la Terra” i és l’event més gran que es realitza durant la Diada.

La Mostra es realitza sense l’ajut de cap administració. En aquest sentit, l’èxit més gran de l’event és que ha demostrat ser sostenible organitzant-se des de la pròpia base. Com diu Enric Fontanals, un dels seus organitzadors, és un senyal que “al poble se l’ha de deixar caminar” .

Fora de Quadre ha gravat el vídeo de la Mostra l’any 2012, 2013, 2014 i 2015.

Aquest últim documental, del 2015, està dedicat a les persones que van iniciar aquest projecte, ja fa 15 anys.

L’any 2014 Fora de Quadre va realitzar el vídeo de la XIV Mostra d’Entitats en un marc ple d’esperançes i expectatives cap a la consulta. D’això i d’altres temes en parlen els protagonistes de la peça de l ’11 de setembre del 2014.

Si voleu recordar com va ser la Mostra d’Entitats dels Països Catalans de l’any 2013, cliqueu al següent vídeo.

L’any 2012, la Mostra va acollir més de 90.000 persones en una sola jornada i hi van participar més de 100 entitats. Organitzacions, escriptors, músics i artistes mostren el que fan en un ambient festiu i reivindicatiu.