Teixint fils d’emocions


Documental realitzat per a l'Escola Cultura de Pau de la UAB sobre un projecte dut a terme a l'Escola Ciutat Comtal, del barri de Vallbona de Barcelona, per a construir una comunitat educativa de pau. La resolució de conflictes, les relacions empàtiques i l'escolta activa doten al professorat i l'alumnat d'eines per a establir un clima de convivència saludable i enriquidor.

Segons explica l'Escola Cultura de pau Teixint fils d’emocions "és un projecte que busca crear espais de diàleg i experimentació entre el professorat per empoderar-lo en l’ús d’una metodologia que, des de l’art, l’escolta i la transversalitat currricular, li faciliti  construir models de relacions, de comunicació i de formes d’organització no violentes a l’aula. A través de combinar la formació de mestres amb l’aplicació pràctica d’un projecte a l’aula, Teixint Fils d’Emocions activa un procés de cohesió social, creativitat i conflicte que aconsegueix transformar escoles i comunitats.

Després d'uns dies d'immersió en l'Escola Ciutat Comtal i gràcies a la col.laboració de tot el professorat i el seu alumant vam poder enregistrar experiències i moments on les paraules i intencions es fan realitat. Són d'aquest tipus de projectes que t'arriben al cor i pels quals voldries tota la difusió del món. Des de la convicció que l'educació ha de ser transformadora, us deixem amb els diferents vídeos que hem realitzat per tal d'extendre una iniciativa que, tan de bo, es posés en la pràctica en tots els centres educatius d'arreu.

Documental subtítols al castellà

Versió curta en versió original

Versió curta subtítols castellà

Versió curta subtítols anglès