Teixint fils d’emocions

Documental realitzat per a l'Escola Cultura de Pau de la UAB sobre un projecte dut a terme a l'Escola Ciutat Comtal, del barri de Vallbona de Barcelona, per a construir una comunitat educativa de pau. La resolució de conflictes, les relacions empàtiques i l'escolta activa doten al professorat i l'alumnat d'eines per a establir un clima de convivència saludable i enriquidor.

Segons explica l'Escola Cultura de pau, Teixint fils d’emocions" és un projecte que busca crear espais de diàleg i experimentació entre el professorat per apoderar-lo en l’ús d’una metodologia que, des de l’art, l’escolta i la transversalitat currricular, li faciliti construir models de relacions, de comunicació i de formes d’organització no violentes a l’aula. La combinació entre la formació de mestres i l’aplicació pràctica d’un projecte a l’aula, activa un procés de cohesió social, creativitat i conflicte que aconsegueix transformar escoles i comunitats.

Després d'uns dies d'immersió en l'Escola Ciutat Comtal i gràcies a la col·laboració de tot el professorat i el seu alumnat vam poder enregistrar experiències i moments on les paraules i intencions es fan realitat. Són d'aquest tipus de projectes que t'arriben al cor i pels quals voldries tota la difusió del món. Des de la convicció que l'educació ha de ser transformadora, us deixem amb els diferents vídeos que hem realitzat per tal d'estendre una iniciativa que, tant de bo, es posés en pràctica a tots els centres educatius d'arreu.

Emès al programa DOC’s de betevé el 2 de novembre de 2019 i el 16 de maig de 2020.

Documental subtítols al castellà

Versió curta en versió original en català

Versió curta subtítols castellà

Versió curta subtítols anglès